blog

Έλαιο Ιπποφαούς υπερθεραπευτικό φυτό

Καρπός ιπποφαούς

Το έλαιο ιπποφαούς με το χαρακτηριστικό βαθύ πορτοκαλί χρώμα, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, όλο το σύμπλεγμα βιταμίνης Β και βιταμίνη Ε και είναι από τι καλύτερες πηγές καροτενοειδών. Περιέχει παλμιτολεϊκό οξύ, ακόρεστα λιπαρά οξέα και έχει έντονη αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση, που το κάνει ιδανικό για χρήση σε καλλυντικά σκευάσματα.

Ο τρόπος εκχύλισης του ελαίου είναι σημαντικός, ώστε να μην καταστρέφονται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Το χρησιμοποιούμε στην κρέμα για ώριμες επιδερμίδες που της δίνει το χαρακτηριστικό της πορτοκαλί χρώμα. Αξιοποιούμε τις επουλωτικές του ιδιότητες για αντιγηραντική δράση, ανάπλαση ουλών και λεπτών ρυτίδων. Συνιστάται ιδιαίτερα για χρήση μετά την έκθεση στον ήλιο.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.