ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 στο Παγκράτι επέλεξε την Seamuse για την δημιουργία χειροποίητων σαπουνιών, σε μορφή μπάρας και υγρών, που πωλούνται στο πωλητήριο τους. Η Seamuse δημιούργησε μια αποκλειστική σύνθεση αρωματικών με το όνομα ‘Βασιλικός’ για το Μουσείο. Η συσκευασία στις μπάρες σαπουνιών είναι αποσπάσματα από τον πίνακα ‘’Βγαίνοντας από την μπανιέρα’’ του  Pierre Bonnard που είναι απόκτημα του Μουσείου. Τα χειροποίητα σαπούνια σε μορφή μπάρας είναι Βασιλικός, Λεβάντα, Marthe, Γιαούρτι και Μέλι ενώ το υγρό σαπούνι είναι Βασιλικός.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Είμαστε υπερήφανοι που το  Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) επέλεξε κι έδωσε αποκλειστικότητα στην Seamuse να δημιουργήσει μια σειρά χειροποίητων σαπουνιών χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο παραγωγής του ΚΠΙΣΝ από τον ελαιώνα του Πάρκου. Η σειρά σαπουνιών είναι εμπνευσμένη από τα αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται στο ίδιο Πάρκο: Λεβάντα, Λουΐζα, Λεμονοθύμαρο, Φασκόμηλο, Δενδρολίβανο. Το Πάρκο , περίπου 180 στρέμματα) καταλαμβάνει το 85% της συνολικής έκτασης του ΚΠΙΣΝ και αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο.  Τα σαπούνια πωλούνται στο Πωλητήριο Του Πάρκου αλλά και μέσω του e-shop του.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά η ομάδα της Seamuse συνεργάζεται με το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου (ΜΜΜ) για την παραγωγή χειροποίητων σαπουνιών που διατίθενται αποκλειστικά στο πωλητήριο του Μουσείου. Οι πρώτες ύλες  (όσο αυτό ήταν δυνατόν) είναι προϊόντα της Μήλου: ελαιόλαδο, μπεντονίτης, αρωματικά έλαια από φυτά (φασκόμηλο, άρκευθο κλπ.) που  χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση τοπίου στα ορυχεία της εταιρίας IMERYS.