Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τον Κρόκο Κοζάνης στα προϊόντα της Seamuse

Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τον Κρόκο Κοζάνης στα προϊόντα μας

Ο Κρόκος Κοζάνης έχει αναρίθμητες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιείται αποξηραμένος σε αφεψήματα και σαν μπαχαρικό στην μαγειρική.

Πολλές έρευνες και μελέτες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του κρόκου έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε καρδιαγγειακά, γαστρεντερολογικά και οφθαλμολογικά νοσήματα.
Στην κοσμετολογία η χρήση του Κρόκου έχει ουσιώδη ρόλο λόγω της αντιφλεγμονώδους και αντιβακτηριδιακής δράσης του.

Στα προϊόντα της Seamuse χρησιμοποιούμε τον Κρόκο στην παραγωγή χειροποίητου σαπουνιού Κρόκος & Παντζάρι και του παιδικού σαμπουάν με Εκχύλισμα Χαμομηλιού και Κρόκου.

Στο χειροποίητο σαπούνι Κρόκος & Παντζάρι, έχουμε συνδυάσει τις 2 αυτές υπερτροφές για να αξιοποιήσουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο δέρμα. Η διαδικασία της παραγωγής του σαπουνιού γίνεται με τη θερμή μέθοδο ώστε να προστατευθεί ο πολύτιμος Κρόκος και το εκχύλισμα παντζαριού από την διαβρωτική δράση της καυστικής σόδας.

Χρησιμοποιούμε Κρόκο σε μορφή πούδρας που διαλύουμε σε ελαφρά προ θερμασμένο απεσταγμένο νερό το οποίο προστίθεται στην τελική φάση της θερμής σαπωνοποίησης.

Αντίστοιχη είναι η διαδικασία της προετοιμασίας του Κρόκου για την προσθήκη στο παιδικό σαμπουάν με Εκχύλισμα Χαμομηλιού και Κρόκου.
Γίνεται ελαφρά προθέρμανση απεσταγμένου νερού μέσα στο οποίο διαλύεται ο Κρόκος και τα αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού. Στη συνέχεια το διάλυμα περνιέται από λεπτή γάζα και προστίθεται στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, στην υδατική φάση.

Με τον προσεκτικό χειρισμό του πολύτιμου βότανου επιτυγχάνουμε την διατήρηση των ιδιοτήτων του και την αξιοποίηση τους στα καλλυντικά μας. Δείτε τα εδώ.

Comments are closed.