Η ιστορία μας

image_pdfimage_print

Η SEAMUSE (προφέρεται σιμιούζ) είναι μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση που σχεδιάζει και παράγει ποιοτικά, χειροποίητα, φυσικά σαπούνια, προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά με προσήλωση στην ποιότητα. Τα προϊόντα μας έχουν έναν ιδιαίτερο Ελληνικό χαρακτήρα, ενσωματώνοντας στοιχεία της Ελληνικής γης και θάλασσας. Στοχεύουμε να συνεισφέρουμε στην ολοένα και αυξανόμενη τάση για υψηλής ποιότητας καλλυντικά προϊόντα με τις αγνές χειροποίητες δημιουργίες μας!

Η SEAMUSE έχει αδειοδοτηθεί από τον Ε.Ο.Φ. και λειτουργεί βάσει της ορθής πρακτικής παραγωγής (ΟΠΠ) σύμφωνα με τις αρχές του ISO 22716:2007.

Το όραμα μας έχει ξεκινήσει από την προσωπική αγάπη της ​ιδρύτριας της Seamuse, Χάρις Μακρή  για το ποιοτικό φυσικό σαπούνι και την επιθυμία της για αναζήτηση των καλύτερων συστατικών και της εναλλακτικής μη βιομηχανοποιημένης διαδικασίας παραγωγής του.

Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για εκείνην όταν επιτέλους αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο αρωματοποιίας που την εισήγαγε στην φιλοσοφία των φυσικών προϊόντων και στον κόσμο των χειροποίητων σαπουνιών. Έτσι ξεκίνησε να πειραματίζεται δημιουργώντας δικές της πρωτότυπες συνταγές με στόχο την συστηματικότερη παραγωγή και διάθεση καλλυντικών προϊόντων σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές που συμμερίζονται τις Αρχές της.

Χρειάστηκαν χρόνια μελέτης, πειραματισμού με διαφορετικούς συνδυασμούς αρωματικών  και πάρα πολλές δοκιμές για να καταλήξει σε αποτελέσματα που την ικανοποιούσαν. Στην απόφαση να διευρύνει το αντικείμενο σε περισσότερα προϊόντα σώματος, μαλλιών και προσώπου πάντα με κριτήριο τις φυσικές πρώτες ύλες και την άριστη ποιότητα, συμμετείχαν και τα άλλα μέλη της Seamuse, που σταδιακά πλαισίωσαν την προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης και της έρευνας μας πάνω σε πρώτες ύλες, βότανα, αρωματικά και έλαια συνειδητοποιήσαμε πως η Ελλάδα, μία κατεξοχήν Μεσογειακή χώρα, είναι μία κοιτίδα υψηλής ποιότητας ελαίων, αρωματικών φυτών, σπόρων, ριζών και ρητινών!

Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσουμε αυτά τα δώρα της Φύσης και να παράγουμε χειροποίητα προϊόντα από τα καλύτερα υλικά;

Σχεδιάσαμε τις συνταγές μας προσπαθώντας να εκφράσουμε αυτό που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στον σημερινό επισκέπτη. Κρυστάλλινα νερά, ανεμοδαρμένες ακτές, βραχώδεις παραλίες, ένας αχινός κρυμμένος κάτω από ένα φύκι, ένα σύκο ώριμο, γλυκές κατακόκκινες τομάτες, καρπούζι, κρόκος, αρωματική μαστίχα, τα πιο γλυκά πορτοκάλια με γιαούρτι και μέλι, ένας υπέροχος συνδυασμός ! Και βέβαια η ευλογημένη ελιά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο…

Όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο υπερ-τροφές αλλά καταπληκτικές πρώτες ύλες για τις χειροποίητες δημιουργίες μας. Χρησιμοποιούμε πάντα πολύ καλής ποιότητας Ελληνικό ελαιόλαδο, που συμμετέχει κατά το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό σε κάθε συνταγή.

Επίσης χρησιμοποιούμε αγνά αιθέρια έλαια και αυστηρά επιλεγμένα αρωματικά έλαια από καταξιωμένους προμηθευτές. Τα χρώματα όπου χρειάζονται είναι φυσικές χρωστικές.

Τα τελικά προϊόντα δοκιμάστηκαν, έγιναν αποδεκτά και εκτιμήθηκαν πολύ από την οικογένεια μας και τους φίλους μας που τα χρησιμοποιούν ανελλιπώς. Συνεχίσαμε με τα υγρά σαπούνια, είδη για περιποίηση μαλλιών, λοσιόν και κρέμες σώματος.

Η τελευταία μας προσθήκη είναι η σειρά για το πρόσωπο, με δημιουργία κρέμας για ξηρά δέρματα και κρέμας για φυσιολογικά δέρματα, με εξειδικευμένες συνταγές η κάθε μία. Επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης για την κρέμα προσώπου για ευαίσθητα δέρματα, μικτά, λιπαρά και ώριμα δέρματα.

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήξαμε μετά από επτά χρόνια σκληρής καθημερινής δουλειάς; Αυτό που χρειάζεται για ένα τέλειο προϊόν είναι να είναι απλό, χωρίς φλυαρίες και υπερβολές, με μια προσεκτικά σχεδιασμένη συνταγή και κυρίως με άριστης ποιότητας υλικά.

​Με εκτίμηση, η Ομάδα της Seamuse

image_pdfimage_print