Η διαδικασία μας

image_pdfimage_print

Η Seamuse έχει πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμακευτικών Προϊόντων και ακολουθεί αυστηρές πρακτικές GMP σύμφωνα με το ISO 22716: 2007. Τα σαπούνια μας έχουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό 7 ελαίων ποιότητας: παρθένο ελαιόλαδο, γλυκό αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο, βούτυρο κακάο, λάδι καρύδας, λάδι jojoba και βούτυρο καριτέ. Οι συνταγές διαφέρουν όσον αφορά τον συνδυασμό και την αναλογία αυτών των ελαίων. Το φοινικέλαιο (από προμηθευτές που τηρούν τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης) χρησιμοποιείται μερικές φορές σε συγκεκριμένες μπάρες. Αγοράζουμε φοινικέλαιο από αξιόπιστους προμηθευτές που δηλώνουν τις πηγές τους. Κάθε συνταγή είναι προσεκτικά σχεδιασμένη, ανάλογα με τις επιθυμητές ιδιότητες του σαπουνιού.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους φτιάχνουμε τα σαπούνια μας, Κρύα Επεξεργασία (ΚΕ), Κρύα Επεξεργασία / Ζεστή Επεξεργασία (ΚΕΖΕ) & Ζεστή Επεξεργασία (ΖΕ).

Εκτιμούμε πολύ την ευφορία που αποδιδουν τα αρώματα που προστίθενται στα προϊόντα του σώματος. Χρησιμοποιούμε καθαρά αιθέρια έλαια και προσεκτικά επιλεγμένα αρωματικά έλαια από αξιόπιστους προμηθευτές.

Χρησιμοποιούμε επίσης πρόσθετα για συγκεκριμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, έχουμε μπάρα σαπουνιού ελληνικό γιαούρτι και μέλι, το οποίο ξεχωρίζει για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Φτιάχνουμε επίσης σαπούνι από ελληνικό κρόκο και παντζάρι, σαπούνι με ντομάτα και θυμάρι, σαπούνι με παπαρουνόσπορο. Σε κάθε ένα, τα συστατικά προστίθενται μετά από εκχύλιση τους σε έλαια ή με απλή προσθήκη τους στη συνταγή.

Η διαδικασία ξεκινά με προσεκτικό σχεδιασμό της συνταγής (φόρμουλας) του σαπουνιού. Με χρήση ειδικού λογισμικού (αλγόριθμου) εξασφαλίζεται η ορθή αναλογία των συστατικών. Τα αιθέρια έλαια και τα αρωματικά έλαια, τα ειδικά πρόσθετα και ο συνδυασμός χρωμάτων αποτελούν επίσης μέρος του σχεδιασμού.

Οι ποσότητες λαδιού, σόδας, αρωματικών και προσθέτων ζυγίζονται προσεκτικά και με ακρίβεια και ανάλογα με τη διαδικασία που χρησιμοποιείται (ΚΕ, ΚΕΖΕ, ΖΕ) ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία.

Μετά την κοπή, οι μπάρες σαπουνιού τοποθετούνται σε ράφια σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο για ωρίμανση και ξήρανση για τουλάχιστον 30 ημέρες. Το κλίμα στην Ελλάδα είναι ευτυχώς ξηρό και βοηθά στη διαδικασία ωρίμανσης.

Τα σαπούνια ελέγχονται για την τιμή του pH τους (δηλαδή την οξύτητα) τόσο κατά τη διαδικασία παραγωγής όσο και στο τέλος της περιόδου ωρίμανσης, για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμα για χρήση στο δέρμα. Στη συνέχεια αφού έχουν σφραγιστεί τυλίγονται στο χέρι και συσκευάζονται για αποστολή. Η διαδικασία είναι χειροποίητη σε κάθε στάδιο από την αρχή έως το τέλος.

image_pdfimage_print